29 Eylül 2010

Okudukça: Göze Takılanlar 3

Bu hafta Abdullah Aymaz’ın Göze Takılanlar isimli eserinin 3. Kitabını bitirdim. 4 kitaplık seri, yazarın Zaman Gazetesi genel yayın yönetmenliği yaptığı sırada yazdığı köşe yazılarından oluşuyor. Ancak bu yazılar gündeme ve siyasete yönelik olmayan yazılar. Halen Zaman Gazetesi yazarı olan Abdullah Aymaz aynı zamanda önemli bir eğitimci ve bir ilahiyatçı. Bu okuduğum kitapta yurt dışı gezileri ve yerli yabancı medyada yer alan haberlerden yola çıkarak olay ve hadiseler hakkında tefekkür çabası içinde yazılan denemeler yer alıyor.

Kitapta pek çok değişik olay hakkında Risale-i Nurlar ve Kuran’dan ayetlerle bağlantı kurup çok enteresan açılardan olayları değerlendiriyor ve insanı zevkli bir tefekkür yolculuğuna çıkarıyor. Ağırlıklı değindiği konuların başında Batı’da dine ve İslamiyet’e duyulan ilgi; İslamiyet’e giren bazı Batılıların hikâyeleri ve günlük medya haberlerinden yola çıkarak bu tarz olayların hakkında Kuran-ı Kerim’in ne dediği gibi konular geliyor.

Kitap altı bölümden oluşuyor. Bunlar; Din ve Sosyoloji, Değişen Hayatlar, Bilim-Hikmet-Sağlık, Sonsuz Mucizeden İlhamla, Dünden Bugüne ve Gezi Notları.

185 sayfalık kitap birkaç günlüğüne kısa tefekkür yolculuklarına çıkmak isteyenlere hararetle tavsiye edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder